News
Friday, 12 April 2019 16:38

Ekonomichef till Recotech

Recotech tillverkar, förädlar och reparerar komponenter men tar även fram produktlösningar innefattande modifieringar, anpassning och dokumentation från prototyp till färdig produkt. Företagets huvudprocesser sträcker sig från termisk sprutning, vakuumlödning till svetsning, maskinbearbetning och montage. Verksamheten har vuxit fram ur flygmotorindustrin där hållbarhet, funktion och samverkan är A och O. I Arboga är vi ca 60 anställda som erbjuder kunder specialistkompetens till i huvudsak energi- och försvarsindustrin.

Recotech expanderar vidare och stärker sin organisation och söker nu en ekonomichef som både gillar och förstår verkstadsindustrin.

Arbetsbeskrivning
Som ekonomichef hos oss kommer du få möjligheten att arbeta brett och få ett helhetsansvar för företagets ekonomifunktion. I din roll leder du ekonomiavdelningens arbete som idag har en väl fungerande redovisningsfunktion och till din hjälp har du en medarbetare. Som ekonomichef kommer du ta fram fullständiga månadsbokslut för att därefter identifiera avvikelser och rapporterar variationer. Du kommer att få en bred förståelse för vår produktion och du kommer att arbeta kontinuerligt med att förbättra våra interna processer. Vidare utför du även viktiga kalkyleringar och analyser samt ansvarar för att produktionskalkyler stämmer gentemot redovisningen.

Som ekonomichef ingår du i företagets ledningsgrupp och du kommer att medverka i arbetet att säkerställa att företagets visioner, värderingar, policys, ledningssystem och mål efterlevs i verksamheten. Detta gör du genom att följa upp och analysera nyckeltal, sammanställa och presentera uppföljningar samt leda program för ständiga förbättringar. I rollen ingår personalansvar för en medarbetare och rapporterar direkt till företagets VD.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen vill vi att du har flera års relevant dokumenterad erfarenhet av kvalificerat, ekonomiarbete med fokus på redovisning/controlling. Du har en god kompetens inom ekonomistyrning är viktigt för att kunna ta en aktiv roll även i den affärsmässiga utvecklingen och samtidigt förbättra rutiner och processer för den ekonomiska uppföljningen. Viktigt är även att du talar och läser både svenska och engelska obehindrat.

Vem är du?
Som person är du nyfiken, engagerad, samarbets- och serviceinriktad i din läggning och intresserad av att arbeta med varierade arbetsuppgifter i ett högt tempo i en prestigelös miljö. Du gillar att vara delaktig i och kunna utveckla, påverka och stödja en verksamhet utifrån ekonomiska och affärsmässiga perspektiv. Du har en positiv livssyn och kan kommunicera ekonomiska sammanhang till icke ekonomer såväl som till styrelsen. Självklart är du noggrann och strukturerad och har en god analytisk förmåga och ett helhetsperspektiv.

Tjänsten är placerad i Arboga.

Tycker du att detta låter intressant? Hoppas det. Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se eller genom länken nedan snarast, dock då urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Marie Lindholm hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Är du intresserad av tjänsten men saknar CV? Med endast mobilen kan du snabbt och enkelt påbörja din ansökan via vår snabbansökan. Visa ditt intresse så är chansen större att jobbet blir ditt!

Ansök här ››

Thursday, 21 March 2019 09:28

Operativ Produktionschef till Recotech

Recotech producerar, bearbetar och reparerar komponenter för extrema miljöer t.ex. komponenter till gasturbiner och kringutrustning till JAS39 Gripen. Vårt företag har vuxit ut från flygindustrin där hållbarhet, funktion och interaktion är hörnstenarna. Vår personal är specialister inom tillverknings- och reparationsteknik, underhållsmetoder och diagnostik. Våra huvudprocesser sträcker sig från termisk sprutning, vakuumlödning till kvalificerad svetsning, maskinbehandling och montering av system. Vi behöver en stark ledare som kan utveckla vår produktionspersonal till Industri 4.0.

Arbetsuppgifter

Vill du leda produktionspersonal med unik spetskompetens? Som operativ produktionschef i komponentverkstaden är ditt främsta ansvar att driva och utveckla det dagliga arbetet i vår produktion mot uppsatta mål med fokus på säkerhet, kvalitet och arbetsglädje. Du har fullt personalansvar för 30 tal medarbetare i tre avdelningar.

Genom ditt deltagande i ledningsgruppen kommer du arbeta med långsiktig produktionsplanering, men även med snabba beslut som rör den dagliga planeringen. Arbetsuppgifterna innefattar förutom planering även ledning och utveckling av personal, resursfördelning samt uppföljning och tillsyn.

Tjänsten innefattar även vissa kundkontakter, utveckling och implementering av nya arbetssätt.

Tjänstens placering är Arboga och du rapporterar till affärsområdeschef för komponenter och ingår i ledningsgruppen.

Vem är du?

Du är engagerad, har tidigare ledarerfarenhet från liknande produktion och en god förståelse för komplexiteten i avancerad styckeproduktion. Du tycker om att lösa problem och du har lätt för att sätta upp mål och arbeta med måluppföljning. Du har en god helhetssyn och ser möjligheter till utveckling och förändring och har en stark vilja att förbättra och optimera. Viktigt är också att du har förmågan att entusiasmera och påverka dina medarbetare positivt. Det ställer krav på att du är flexibel, har förmåga att se lösningar, är handlingskraftig samt är prestigelös

 

Idag jobbar du som produktionsledare eller avdelningschef och vill ta ett nästa steg i din utveckling. Alternativt att du jobbar som produktionschef men vill komma närmare pulsen. Du har god kunskap av skärande bearbetning, metallurgi eller gasturbintillverkning. Erfarenhet av Lean Production, Sex Sigma, 5-S eller liknande ser vi som mycket meriterande. Du är van att jobba i affärssystem och behärskar engelska i tal och skrift.

Kontaktperson

Ansök via www.experis.se, eller klicka på Ansök nu-knappen. För mer information kontakta Experis rekryteringskonsult Thomas Andersson på 016-15 57 33. Urval kan ske löpande, så välkommen in med din ansökan.

Sista ansökningsdag: 2019-04-13

Ansök här ›

Tuesday, 10 April 2018 14:22

Mättekniker till Recotech

Recotech producerar, bearbetar och reparerar komponenter för extrema miljöer. Vårt företag har vuxit ut från flygindustrin där hållbarhet, funktion och interaktion är hörnstenarna. Vår personal är specialister inom tillverknings- och reparationsteknik, underhållsmetoder och diagnostik. Våra huvudprocesser sträcker sig från termisk sprutning, vakuumlödning till kvalificerad svetsning, maskinbehandling och montering av system. Vi finns i Arboga där vi nu är ca 70 personer anställda och omsätter runt 90 miljoner kronor. För fortsatt expansion söker vi nu en erfaren mättekniker.

Rekryteringen utförs i samarbete med Experis Engineering.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av mätteknik och vill få möjligheten att fortsätta utvecklas i rollen som mättekniker? Recotech söker nu en erfaren mättekniker som kommer att mäta både i koordinatmätmaskin samt manuellt. Maskineriet i en gasturbin eller i en stirlingmotor måste kunna klara extrema temperaturer och gå på högvarv. Hos Recotech tillverkas de i särklass mest tålbara komponenterna på marknaden med hjälp av termisk sprutning, vakuumlödning, avancerad svetsning samt maskinbearbetning. Kompetens, branschkunnande och noggrann produktion är ledord som gjort företaget till växande vinnare. Dessa delar kommer ingå i din tjänst:

 • - Granskning av ritningsunderlag
 • - Uppmätning av externa och interna produkter
 • - Mätning både i koordinatmätmaskin samt manuellt (handmätning).
 • - Certifikathantering, produktgodkännande och avvikelsehantering
 • - Programmering av mätmaskin i PC-dmis (DEA mätmaskin)
 • - Skriva instruktioner för mätning av detaljer
 • - Kalibrering av både interna samt externa mätdon
 • - Bistå med mätteknisk kompetens både internt och externt
 • - Ansvarig för System Q

Placeringsort är Arboga och tjänsten är en tillsvidareanställning direkt hos Recotech.

Vem är du?

 • - Mycket god kunskap om olika mättekniker
 • - Mycket god kunskap i ritningsläsning
 • - Minst 3-5 års erfarenhet av programmering av mätmaskin
 • - Goda färdigheter i PC-dmis
 • - God förståelse av produktion och tillverkande processer
 • - Mycket god kunskap av form och läge
 • - Goda färdigheter i MS Office-paketet och god systemvana

Som person är du metodisk, strukturerad och lösningsorienterad. Du har också ett stort driv och initiativförmåga. Vidare bör du ha stor social förmåga att kunna arbeta i grupp, men även självständigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter egenskaper som lojal, utvecklingsbar, samarbetsvillig och positiv. Du trivs med att arbeta lösningsorienterat och har sinne för detaljer. Är du intresserad av att arbeta i ett spännande expansivt företag med intressanta produkter och har kunskaper inom området så hör av dig till oss. För rätt person kan vi erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete i ett härligt gäng.

Kontaktperson

Ansök via experis.se. För mer information kontakta Thomas Andersson rekryteringskonsult på Experis på Tel. 016-15 57 33 alt. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Urval och intervjuer kan ske löpande så välkommen med din ansökan så snart du kan.

Ansök här

 

Recotech has hired new employees and is now increasing shift time in several processes, freeing up capacity for new assignments. Earlier investments of a SHW UniSpeed 5CT Multi Machining Center for 5-axis milling and turning of components up to 2.300 mm, and a state of the art UniCoat Plasma Coating equipment from Oerlikon Metco are ready for new tasks.

 

Runbord och drivande verktyg2

image002.jpg01D07E20.78EFA950

Recotech welcome you to our booth 3E9 at Power-Gen, Europe’s largest exhibition connecting power industry professionals. Power-Gen opens its doors wide at 9-11 June to power industry experts who want to embrace change, pursue excellence and whose entrepreneurial drive and technical innovation will ensure that the emerging opportunities in our industry are developed to the full.

Sunday, 15 March 2015 14:03

Wing Lift to NATO

During this spring Recotech has delivered a number of Wing Lift System for the NSPA - NATO Support Agency, Airlift Management Programme which operates the Boeing's heavy transport aircraft Globemaster C17. Recotech 's patented container lifting systems are already in daily use in most NATO countries, but can now also be distributed via the central NSPA supplier code SUU88.

Wednesday, 07 August 2013 08:50

Elmia Subcontractor Conference 2013

elmia-add

Elmia Subcontractor is Northern Europe’s leading trade show for subcontractors in the manufacturing industry and their customers - a genuine specialist fair for product development and purchasing. The fair is held annually at Elmia in Jönköping, Sweden.

Every year it brings together around 1,200 exhibitors from some 30 countries. In 2012 the fair attracted more than 14,000 visitors.

This is a golden opportunity to meet a lot of people connected to the subcontractor industry in a short space of time.

Furthermore, contacts forged here lead to business worth around 2 billion euro every year.

Welcome 12-15 November 2013!

Wednesday, 06 March 2013 16:29

New Thermal Spray UniCoat Center

unicotecell-2The new Thermal Spray UniCoat equipment has now been installed including new gas-infrastructure and high efficient Precipitator. Togheter with additional manpower resources Recotech has now been able to increase capacity, flexibility and to meet increased quality requirements. 

Pauli Maanpää (left) is working as materials engineer and has 10 years experience at Volvo Aero and 14 years at Kanthal Sandvik in Process Development Thermal Spraying.

Peter Hedenström (right) is production leader and has 15 years experience at Caro-Liner with Continuous Improvement and Robotization.

Monday, 09 July 2012 11:00

New employees

dsc 0678Recotech has employed eleven new employees during 2012 and continues to recruit specialists in several areas. Among them, Seppo Leppälampi has been appointed Product manager for turbine compressor wash equipment, Petra Kahn as Quality manager and Johan Holmberg as Production manager (picture from left).

Wednesday, 31 October 2012 13:59

New Multicenter of premium quality

unicotecell-3In our efforts to streamline and increase capacity to meet customer demands, we have decided to launch a broad investment program in 2012. As part of that, this autumn we will install a SHW UniSpeed 5CT Multi Machining Center for 5-axis milling and turning of components up to 2.300 mm, and a state of the art UniCoat Plasma Coating equipment from Sulzer Metco.

«StartPrev123NextEnd»
Page 1 of 3